V MELOUNOVÉM CUKRU

února 16, 2014

Další kavárna, která si zasloužila mnou pozornost už upoutá jen samotným názvem. Pokud si ale myslíte, že zajímavej mají pouze ten název, tak jste na omylu.
V melounovém cukru se ocitnete na ulici Františkánská 17. Je to jedna z těch novějších kaváren, kterou si za krátkou dobu oblíbilo tisíc duší. 
Chodila jsem kolem jednou za čas a nikdy bych si nepomyslela, že zrovna v tom prostoru ve kterým se kavárna nachází je možno vůbec něco vybudovat. Natož tu kavárnu. Prostor byl v dost příšerným stavu totiž...
Každopádně se to povedlo na výbornou a tak hurá na návštěvu.

zdroj google
Když jsem vešla, byla jsem trošku zklamaná velikostí prostoru. Asi jsem díky názvu čekala něco víc, ovšem hned mě zklamání přešlo, neboť sedět na super sedačkách a mít za sebou obří okno je fajn věc. Interiér je vybudován z betonu a dřeva, což je podle mě celkem zajímavá kombinace, která se mi sice líbí, ale působí dost stroze. Prostor bych trochu oživila. Sice v druhé půlce Cukru najdeme trochu umění, ale i tak mi to nestačí. Ráda si při vychutnávání dobré kávy prohlídnu zajímavej obraz a přemýšlím nad ním, ale to je věc názoru a taky věc zájmu. 

zdroj google

Nápoják mají vskutku jednoduše udělanej a není moc nad čím dumat, spíš se ještě nasmějete. 
Kávu nabízejí ve dvou druzích, mají i domácí limonády a dost jsem si oblíbila obyčejnou vodu s citrónem a bylinkama. Jako super věc tu mají domácí zákusky, který jsou sice epesní, ale řekla bych, že možná i zbytečně předražený. Každopádně je peče víc lidí a střídá se to, takže můžete pokaždý vyzkoušet něco jinýho.
Kámošky hrozně obdivovaly způsob skladování cukru. Donesou  vám ho ve skleněné, uzavíratelné dózičce. Navíc je kostkovej a mají ho ve více druzích. 
Radost pohledět. 

zdroj google

Obsluha byla opravdu velice příjemná a myslím to fakt vážně. Hrozně mě potěšilo, že jsem ve tvářích neviděla ten umělej a nucenej úsměv, kterej jde vidět snad skoro všude. Bylo zkrátka vidět, že to tam všechny baví, že jsou tam rádi a hlavně, že to jsou opravdu lidi, kterým můžete říct cokoliv a nemusíte se stydět. 

zdroj můj instagram

+ koncept, styl
+ celková nabídka
+ obsluha

- strohej design
- dražší dobrůtky

V melounovým cukru to budete prostě milovat už jen kvůli té uvolněné a přátelské atmosféře. Když si pak k tomu všemu dáte ještě nějakej ten nebeskej zákusek, nebudete chtít chodit jinam .)

V Melounovém cukru Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Mají to tam vážně hezké :)
    http://anett01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. To skladování cukru se mi vážně líbí! A ta pidi mistička s dobrůtkou je taky roztomilá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ta pidi mistička je z Ikea, mám ji taky ale mám v tom prstýnky ;D

      Vymazat
  3. Vypadá to tam dobře :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že jsi nenafotila ty zákusky, ty by mě docela zajímaly. A jaké jsou ceny? To tam nikdo nebyl, že je to na fotkách prázdné? :O
    http://radkakaiserova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem tam byla já, tak tam měli pouze ten, kterej tu na fotce je, tudíž jahodovej cheescake a stál 67,-.
      Jinak co se fotek týče, tak jsou z googlu, jak je uvedeno a jelikož to byly jediný dobře použitelný fotky, tak jsem ráda, že jsem alespoň nějaký našla .)

      Vymazat
  5. Jé, super,tam to nezýnám. Vypadá to tam hezky (já mám strohé designy ráda), a tu malou mističku na mňamku ke kafi mám zafixovanou z Podnebí jako mističku na kečup, takže mi to připadá lehe hnusný, ale to jen tím, že si v tom představuju ten kečup :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No super, tak jsem se konečně trefila :D

      Vymazat
  6. Dobrý den,

    děkujeme za tak milou recenzi, všichni se tady nad ní tetelíme! :-)
    Chtěli bychom vnést trochu světla a ospravedlnění za naše jistojistě vyšší ceny dezertů.
    A totiž. Vemte si průměrnou brněnskou cenu jednoho kousku z Makra rozmraženého dortu. Je to podle mého pozorování cca 50 - 55 Kč. Kontra tomu, je průměrná cena našich dezertů 64 Kč. Je to ale disciplína, na které si vedle kávy zakládáme v provozu úplně nejvíc a věnujeme jí i nejvíc úsilí a energie. Většina našich dortů a koláčů jsou naše vlastní recepty, které neochutnáte nikde dále, většina z nich je složitých a v troubě zůstávají ve vodní lázni hodinu a půl, a ... a to je z našeho pohledu nejdůležitější ...zakládáme si na hezké práci se surovinami.
    Hodně jsem o tom přemýšlela. Včera skoro půl dne. Dokonce jsem na chvíli začala váhat o svém konceptu. Odpoledne jsem se potom jela podívat do Makra na složení Almonde Toblerone dort (je oblíbený, a mají ho v kavárnách často). A vážně, není to dort, je to umělá kreatura plná jedů. Je o 10 korun levnější než náš makový cheesecake se švestkovo-ořechovou redukcí.
    Nechceme slevnit. Nemůžeme. Chceme umět férově nacenit a ohodnotit naši dobře odvedenou práci. A v dezertech jsme dobří. Víme to :-)

    Zároveň se ale snažíme být co nejvíce otevření. Každý, kdo u nás ochutná něco, co ho chuťově okouzlí, si může hned říct o recept, naše know-how je v tomhle nekompromisně transparentní. Jinými slovy nám vůbec nevadí, pokud si makový cheesecake u nás dáte jednou, a nikdy víckrát, protože od té doby si ho budete o sobotách péct sami doma, v teploučku...pokud donesete ochutnat :-)

    Za Cukr zdraví, děkuje a peče,

    Vendy

    OdpovědětVymazat
  7. Cukřík miluju, teď se tady probírám tvými recenzemi kaváren a čerpám tipy a inspiraci, super blog máš :)

    OdpovědětVymazat

Díky moc všem za všechny komentáře či připomínky. Všechny je čtu a čtu je mile ráda .)