17. listopadu 2014

FOCACCIA


Budeme potřebovat:

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1/2 droždí
  • 4 dcl vody
  • mořskou sůl
  • oliváč
Jak na to:
  • v míse smícháme vlažnou vodu s droždí
  • postupně přidáváme mouku, ale jemně, aby nevznikaly hrudky
  • až vznikne hladké těsto, necháme jej přikryté na teplém místě cca hodinu nakynout
  • po nakynutí těsto rozdělíme na dva bochánky (já musím na 4, neboť mám malou troubu) a uděláme z nich silnější placky
  • placky polijeme oliváčem, posypeme solí a prstama všechno rozetřeme a promačkáme, aby se spojilo těsto se solí a oliváčem - toto je nejdůležitější proces
  • pečeme tak 10-15 min v předehřáté troubě na 220-250°C

Focaccia je tzv. italský chléb chudých. Není se čemu divit, při pohledu na ingredience. Každopádně je to velice skvělá věc, která se hodí na různý příležitosti a je hlavně výýýborná! Já ji jím celkem často a pokaždý jinak. Poprvý jsem si ji dala se zeleninou, podruhý samotnou jen tak k filmu na kousání a teď se sušenýma rajčatama. Příště si k ní udělám česnekový pesto .)

3 komentáře:

  1. Čas od času ji dělám a souhlasím, je opravdu výýýborná! :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle ani vůbec neznám, může to být dobrý:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to si piš, že je to dobrý, navíc to i zasytí. Však vyzkoušej, je to easy ;)

      Vymazat

Díky moc všem za všechny komentáře či připomínky. Všechny je čtu a čtu je mile ráda .)