20. dubna 2016

KRÉMOVO ČESNEKOVÉ TĚSTOVINY


Na jednu porci potřebujeme:

  • těstoviny (zvolila jsem špagety)
  • 150 ml mandlové smetany
  • rajčata (kolik chceš)
  • 4 menší stroužky česneku 
  • 1/2 červené cibule či šalotky 
  • 1 PL 100% panenského oliváče 
  • sůl (použila jsem himalájskou)
  • pepř (použila jsem čtyřbarevnej)

Jdem na to!

  • Těstoviny uvař klasicky v osolený vodě. 
  • Rajčata nakrájej na malý kousky, osol, pokap oliváčem a dej je na 20 min na plech péct při 200°C.
  • Než se nám udělají těstoviny, nakrájej si česnek a cibuli, hoď je na pánev spolu s polívkovou lžící oliváče, osol a opepři. Smaž pár minutek. Až to začne vonět a bejt měkký, přilej mandlovou smetanu a míchej. Pokud chceš, aby byla omáčka hodně hustá, zahusti moukou. Vem tyčovej mixér, všechno rozmixuj a chvilku ještě chvilu pospolu vař.
  • Pak stačí jen těstoviny smíchat s omáčkou a rajčata dát k tomu a ještě jednou finálně osolit.


Tip: smíchej si na talíři úplně všechno, rajčatová šťáva se ti pěkně dostane do omáčky a ta je pak ještě lepší.


Tento recept jsem dělala poprvé a dost mi chutnal, takže ho budu určitě vařit častěji. Miluju totiž těstoviny s nějakou krémovou omáčkou, mohla bych to jíst pořád a pořád.
Jinak jsem přidala ještě koření "sušená rajčata", aby výsledná chuť byla trochu víc sladší. Můžeš přidat jaký bylinky chceš, prostě podle chuti.


Dobrou chuť a hezkej den! .)

4 komentáře:

  1. Mňááááám bože to si musím udělat! Mňááááám!! :D

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá fakt dobře!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Díky moc všem za všechny komentáře či připomínky. Všechny je čtu a čtu je mile ráda .)