6. května 2017

HOŘČICOVÉ ROBI S PEČENÝMA BRAMBORAMA SE ZELENINOU



Budem potřebovat:
  • robi
  • olej
  • cibuli
  • sojovku
  • worchester
  • sladko-pálivou asijskou omáčku - nepovinné
  • hořčici
  • sůl, pepř

Jak na to:
  • na jemno nakrájenou cibuli necháme na oleji zkaramelizovat, poté přidáme robi, pokapeme sojovkou, worchestrem, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, zalijeme vodou - tak, aby bylo robi ponořený - a necháme dusit
  • okroužlaný a nakrájený brambory a zeleninu (já použila mrkev a kukuřici) dáme do zapékací mísy, osolíme a zakápneme olíváčem a dáme na cca 40min na 230 stupňů péct
  • mezitím cca každých 10 min robi promícháme a zkontrolujeme, jestli se voda nevyvařila a pokud jo, tak přilej, páč se fakt důležitý, aby se to celý dusilo min. hodinu
  • a po celkové hodině dušení a pečení můžeme podávat

Tohleto je vlastně recept mý mámy, která, ještě když jsem jedla maso dělávala speciálně pro mě, páč mi to děsně chutnalo. Já jsem si na to onekdá vzpomněla a aplikovala jsem ten recept s pár úpravama na "mou stravu" a musím říct, že se aji skoromanžel oblizoval, takže to určo zkus!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky moc všem za všechny komentáře či připomínky. Všechny je čtu a čtu je mile ráda .)